Copy
it-market.cz| Informační technologie| Kyberbezpečnost

Office 2016 končí, neztraťte podporu a přejděte na Microsoft 365

Vážení zákazníci,

obracíme se na Vás, abychom Vás upozornili na důležitý milník v životním cyklu aplikací Office 2016. Jak možná víte, společnost Microsoft uplatňuje politiku poskytování podpory pro své produkty po určitou dobu, po jejímž uplynutí již nebude poskytovat aktualizace ani bezpečnostní aktualizace a opravy chyb. Podpora sady Office 2016 skončí v roce 2025

Používání nepodporovaných verzí sady Office představuje významné bezpečnostní riziko pro všechny uživatele. Bez nejnovějších aktualizací zabezpečení bude systém zranitelný vůči novým a vznikajícím hrozbám, včetně malwaru, virů a dalších typů kybernetických útoků. V důsledku toho je velmi důležité, abyste podnikli nezbytné kroky k ochraně Vašich dat a bezpečnosti Vaší organizace. Využití aktuálních verzí produktů umožňuje organizacím naplnit požadavky kladené zákonem o kybernetické bezpečnosti.

Pro mnohé je ale možná důležitější datum 10. říjen 2023. Tehdy sadě Office 2016 skončí podpora připojení ke službám Microsoft 365 a to platí pro všechny další nepodporované verze sady Office (konkrétní informace naleznete na stránkách společnosti Microsoft). I když společnost Microsoft nepřijme žádná aktivní opatření k zablokování nepodporovaných verzí sady Office, může být částečně nebo úplně omezena funkcionalita, především v rámci nově představených funkcí. To znamená, že uživatelům s nepodporovanými verzemi Office včetně Office 2016 mohou vznikat potíže při připojování ke službám Microsoft 365, včetně e-mailu, OneDrive a Microsoft Teams. Microsoft toto rozhodnutí oznámil v dubnu 2017, dočasnou výjimku pro sadu Office 2016 pak oznámili v září 2018.

Abyste se vyhnuli jakémukoli narušení provozu Vaší organizace, doporučujeme přejít z nepodporovaných verzí Office, ideálně na Microsoft 365 Apps jako součást sad Microsoft 365. Tím zajistíte, že budete dostávat nejnovější aktualizace a opravy chyb a budete mít i nadále přístup k online službám Microsoft 365.
Koupit jednotlivé licence
Poptat větší množství
Kompletní informace najdete na našem webu it.scenario.cz
Kontaktujte nás pro individuální konzultace
Martina Koláčková
produktový manažer IT
tel: +420 602 328 970
[email protected]
Aneta Šlesariková
obchodní referent IT
tel: +420 702 034 045
[email protected]
 
Facebook
Instagram
Twitter
Instagram
Website
© 2023 | Scenario s.r.o. Pohraniční 1435/86 703 00 Ostrava | Czech Republic
Chcete změnit způsob přijímání těchto e-mailů?
odhlaste odběr.